Nagy magyarok hordói és jó adag somlói játékosság

 Királyaink, nagy őseink a névadói Kolonics Károly hordóinak Somlón. Ebben benne van a borász feltétlen tisztelete őseink iránt, a hagyomány megélése,és nemkülönben Kolonics humora is, amely átsüt az ő erdélyi hangjának, Kósa András Lászlónak, szerdai előadónknak bemutatóján is, aki avatott és hivatott képviselője a pincének és Somlónak egyaránt.

A humor, játékosság, ott van a látszólag egyforma címkéken, amelyek szinte rejtve ugyan, de a kereső szem számára felfedik, hogy most a Mátyás, a Szent István vagy éppen a IV. Béla nevű hordó leve aranylik a pohárban. Sőt, mi több, elköveti azt a „tréfát” is Kolonics, hogy egyazon bort más-más alapanyagú hordóba tölti. Ízlelő bimbóink jelezték a különbséget. Ez az a kísérletező kedv, amire nem sokan vállalkoznak, amely viszont a szakma huncut szépségeit is meg tudja villantani, és mindenképp előremutató.

És sok egyéb mellett megtudhattuk azt is, hogy juhfarkból bármennyit el lehetne adni, valamint, hogy –akárcsak kedden Mór esetében is kiderült – ez a legkisebb magyarországi borvidék. Hm, lehet valami rang ebben, ha már versengenek érte a térségek…

Telt ház volt, sorban álltak a kedves kóstolni vágyók, ki is maradtak egyesek, hiszen bor és férőhely egyaránt véges. Mi lesz itt az elkövetkező napokban?

(VL)

2 3 4 5 6 7 8 9

 

Oszd meg és uralkodj: