Berecz Stéphanie és a BorbarátNők duettje

Berecz Stéphanie-ról rég tudjuk, hogy kiváló borász. Egyik, Tokaj két másik kiváló borász hölgyével koprodukcióban készült borát (Három grácia) már kóstoltuk is Kolozsvárott, hiszen a triász többi tagja – Bárdos Sarolta (Tokaj Nobilis) és Bodó Judit (Bott Pince) – már járt nálunk. Szombaton megérkezett a hiányzó láncszem is, hál’ Istennek nem üres kézzel. Borbarátnőink beszervezték, és de jól tették!

Berecz Stéphanie évekkel ezelőtt a Loire-mentét cserélte Tokajra. Követte a szívét – akit egyébként Zsoltnak hívnak. A nagy francia borvidék tapasztalatát, szellemét, gondolkodásmódját hozta el a nagy magyar borvidékre, hogy abba beágyazza. A kísérlet bevált, hiszen Tokaj sokkal befogadóbb és színesebb, mint azt a tervgazdaság évtizedei belénk plántálták. Kiváló borokat kóstolhattunk a Kikelet Pincétől – szárazakat és édeseket egyaránt – melyekhez a BorbarátNők társasága készített, ínyeinket kényeztetendő, pompás falatkákat. A párosítások nagyrészt telitalálatok voltak. A konyhai remekek a BorbarátNők magyarázatával fűszerezve, a Kikelet Pince nagyszerű borainak kortyolgatása Berecz Stéphanie bűbájos magyar kiejtésének kíséretében csodálatos összhangban olvadtak össze szánkban, orrunkban, fülünkben, szellemünkben, páratlan konyhaművészeti élménnyel gazdagítva mindannyiunkat.

Pincéjük keresztelőjét taglalva mondta Berecz Stéphanie, hogy olvasatukban a kikelet reményt sugall a következő évre.

Nem marad más hátra, mint hogy a Kolozsvári Magyar Napok boros programjának és minden kolozsvárinak szép kikeletet kívánjunk!

(VL)
20150823_19340420150823_181440

Oszd meg és uralkodj: